25. 11. 2014.

Biti isti, biti poseban, biti slobodan, biti samo svoj

Evo jedne jako dobre priče mog bliskog prijatelja: „Sedim ja tako tri sata u kafiću i naručujem jednu za drugom kafom zadržavajući društvo ne bih li samo gledao u nju! Ona nije nosila ništa posebno neki džemper i farke valjda, sećam se da je imala sakupljenu kosu u punđu iskreno osim tog detalja ne mogu se tačno setiti šta je nosila i kakve je obline imala. Bio sam kao začaran gledajući je kako jede kolače. Svaki zalogaj bi prvo jako pažljivo prinel svojim usnama-to je za mene bio poseban doživljaj kao pravi mali ritual, zatvaranje oči dok se zalogaj ne istopi i lelujanje levo-desno. Zatim jedno zvučno mmmmm i karikirano mljackanje, sledećeg trenutka prasak u smeh i histericno drmusanje i grljenje prijatelja. Ne znam meni je delovala tako čarobna i svoja, bez imalo izveštačenosti i glume, sve je delovalo tako spontano, luckasto i nemarno na njoj. Svaki pokret, svaki osmeh i glupiranje. Međutim uočila je da ne skidam pogled sa nje, namignula mi mangupski da niko ne vidi i poslal pusu. Ja sam zatražio račun i pobegao“ .


 A ja sam plakala od smeha, da su znale ove silne ribice da je tako malo potrebno za osvajanje mislim da bi posumnjale da li se radi o istoj osobi. Kakve haljine i štikle, perle i šminke eeeeej on je živopisno i do detalja opisivao kako cura jede kolač i glasno se smeje, ljubi svoje prijatelje…Šta se tu njemu dopalo? Pa to je bar jednostavno. Ona sama onakva kakva zapravo jeste, njena iskrenost i neopterećenost sredinom. Sećam se da mi je jedna „fatalna riba” šapnula u diskoteci: “Ma samo zamisli da si sama i da si ovde najbolja riba u koju svi gledaju“. Ali ne ja vama preporučujem suprotno, ako se ne osećaš kao najbolja riba u diskoteci budi ne najbolja riba u diskoteci, ako ti se cupka – cupkaj, ako ti se krevelji-krevelji se.... Stvar je u tome ne glumiti situaciju već realno je doživeti!!!



 Hiljadu puta sam videla isfolirane i toliko usiljene situacije iz klubova. Kao super se provodimo, smejemo, ludiloooo a ustvari nas bole noge od visokih potpetica i hoćemo kući da jedemo, dignemo noge na sto i čupkamo kosu. Pa pobogu uradite to!!! Situacije mogu da se odglume ali šta ćemo kada realnost pocepa glumački poster. Ako izlazite u grad samo da bi vas neko primetio, ako izlazite u klub samo da se slikate ako radite bilo šta samo da neke druge ljude zadovoljite, zaintrigirate ili privučete-na pogrešnom ste putu.Privući ćete nekoga ko se zaljubljuje u nerealnu sliku o vama brzo ćete istu zabludu razbiti. ZAR NIJE NAPORNO STALNO GLUMITI ŽIVOT UMESTO ŽIVETI GA!!! Ma kakv on bio. Izlazim u grad da se provedem dobro, ako se to ne dešava kažem sebi je** ga! Idem kući da jedem i spavkam. Izlazim u grad da se provedem dobro, ako se to ne dešava, durim se, naručujem tekilu-opalaa počinje zabava samo za mene. Izlazim u grad da se provedem dobro, ako se to ne dešava-------------------------------------------------- Koja god da je vaša faktografija VAŠA je i uživajte u njoj  ili ne.



Život i nije baš onako sjajan kao neki super blog ili instagram. Uvek je leto, uvek je neki osmeh i uvek je savršen izgled. A to što izgorimo na plaži pa propustimo dan ležeći namazani kiselim mlekom dok nam se ostalo društvo smeje i slika nas u fazonu: „Nećemo ovo nikada objaviti” ili to što ja krenem u grad na piće u trip JA RIBA(jer sam obukla haljinu, uvila lokne i namazala crveni ruž)ali avaj okliznem se pljusnem pred punim kafićem. Oni se naravno svi smeju i zvižde, ja ustanem, poklonim se i odem. KOJI SAM JA CAR, samo da ne osvanem na youtube-u. 




Tražite sebe!!! Grešite i ispravljajte greške, pitajte druge kako vi njima izgledate, terajte ih da vam nabroje vaše mane i vrline, postanite svesni istih. Postanite svesni sebe samih  šta volite a šta ne, šta vas raduje, ljuti ili rastužuje. Ne kopirajte druge, ako imaju neke divne osobine kažite im to ili te iste njihove osobine tajno volite ali saznajte i zavolite i svoje osobenosti i igrajte se sa njima. Igrajte se sa detetom u sebi. A šta ja volim da radim: 1.Slušam muziku i maštam sam u svojoj sobi  2.napravim haos u sobi, ne čistim 5 dana pa kada sve sredim divim se samoj sebi i zovem mamu da vidi sobu 3.pri kraju soka cevčicom duvam u čašu i pravim zvukove i mehuriće 4.gledam i sakupljam konfete 5.lepim i dalje motivacione porukice na zidu sobe Šta sam pokušala da uradim: 1.Sadim biljke, iskreno ide onakooo nešto se osušilo a nešto i dalje živi u bašti 2. Čuvam mačora(čuva ga mama) 3.imam neki „red” u sobi gde šta stoji(svake nedelje postoji neki novi „red”) 4.pokusala ja da pijem manje kafe, I tako nisam pila mesec dana. Posle toga kada sam onako ujutru sebi skuvala kafu čim sam osetila miris rasplakala sam se više ovo ne pokušavam 5. Pokušala da ne jedem ljuto(nema šanse)
                                                         VOLITE SEBE
                                                         POŠTUJTE SEBE
                                                    PONOSITE SE SOBOM


7 коментара: