3. 10. 2014.

Vaša kosa i Head & Shoulders

     Zdravo drugari , javlja Vam se Vaša kosa! Da, da, ponekad bi prolaznici pomislili da ispod svega "ovoga", nema ničeg drugog. Naime, imam jako dugu, gustu, tešku i nemirnu kosu! Ne, ona nije loknasta, nije ni uvijena, jednostavno je (nekada sam govorila) pomalo valovita ali nekako... Čudno valovita. :) Trebalo mi je puuuuno godina da shvatim šta sa njom činiti, s'obzirom da baš i nisam pristalica kratke kose (na sebi), pre svega jer mislim da mi ne stoji baš onako kako bih ja to volela.


     Germani su kosi pridavali veliki značaj. Čak i kod njih vojna i društvena hijerarhija bila je u vezi sa dužinom njihove kose. Vezivali su kosu na vrhu glave u vidu velikog čvora što ih je činilo višim i strašnijim u bitkama. Za njih najgore poniženje bilo je da izgube kosu. Kosa je bila simbol moći i autoriteta. (Pogledajte na netu neki od novčića iz Srednjeg veka, na njima se vidi da je svaki vladar imao dugu kosu J ) Zbog nje su nastajali mitovi. Dugu kosu imale su drevne boginje, ali i bogovi. Od davnina se smatralo da je duga I negovana kosa najlepši ukras! Samsonu je kosa bila tajna njegove snage.


     Duga kosa je mit, tajna čežnja svake žene i san svakog frizera. U doba kad su u modi ekstenzije, haube, pegle i ultrajaki fenovi, teško je naći mesta za zdravu kosu.

     Imala sam PAR problema : Već navedoh kakav nemiran karakter ima moja draga mi kosa, iz tog razloga – stalno je izložena peglanju I feniranju. Pored toga, perut  (tačnije ljuspice) mi pravi veliki problem. Posetila sam dovoljno dermatologa I lekara koji mi nisu preporučili trajno rešenje ovog problema.


     S’obzirom na ovu situaciju, počeću od pranja, da bih “nekada” pisala I o njenim ostalim tretmanima. Verujte mi, Head&Shoulders je zaista pravi lek. Ja koristim Head&Shoulders Ocean Energy (ukoliko njega ne pronađem, zamenim ga Cool Menthol-om).  Ovaj šampan zaista oslobađa tvoju kožu glave od peruti . Formula sa okeanskim sastojcima  daje inspirišuću čistoću, podmladi, osveži i obnovi umornu, beživotnu kosu.   Rezultat je koža glave bez peruti  i oslobođena svraba. Kosu šamponiram dva puta.


     Međutim, moram da priznam da ovaj šampon, nakon dugogodišnjeg korišćenja čini Vašu kosu suvom. Zato uzimam jake maske I regeneratore. Trenutno koristim Dahlia Total Repair & Care masku za kosu.  Total Repair&Care pakovanje sadrži tečni keratin, biljne proteine i pantenol koji obezbeđuju potpunu regeneraciju oštećene i rast zdrave kose. Uz to maska sadrži i termoaktivnu komponentu koja dodatno regeneriše kosu dejstvom toplote usled sušenja ili izlaganja suncu. Svojim bogatim sastavom maska ojačava vlasi, poboljšava njihovu elastičnost  i pruža intenzivnu ishranu i hidrataciju slaboj i oštečenoj kosi. Total Repair&Care pakovanje omogućava lakše raščešljavanje i oblikovanje kako mokre tako i suve kose i oštećenoj vlasi vraća sjaj zdrave i negovane kose. I zaista je tako.  Oduševljena sam! Pored toga što mi je kosa meka I sjajna, miris je fantastičan I dugotrajan.

     Inače, nekih sat/dva pre pranja, navlažim kosu toplom vodom, nanesem na nju malo ove maske I vežem je u punđu (ovaj savet sam pročitala na nekom od foruma, I primenila ga. Izuzetno sam zadovoljna rezultatima).


     Što se “prskalica” za kosu tiče, videćete u nekom od narednih postova, jednostavno ih obožavam. Meni su one idealne. Bilo da je reč o onim za suvo pranje, regeneraciju, zaštitu od sunca, toplote ili bilo koje druge. Volim ih. Na  prosušenu kosu nanosim Elseve Loreal Total Repair 5. Rezultati korišćenja su vidljivi već nakon prvog dodira! Nanosi se jednostavno (ovo pakovanje ponesem sa sobom, ukoliko imam veću torbu J ).Ne otežava kosu, ne masti je. Samo je čini sjajnom I lepršavom. U sebi sadrži keratin, tako da utiče I na njenu regeneraciju.



     Zaključno sa prskalicom, u kuputilu provodim minimum sat vremena ukoliko želim da se u potpunosti posvetim samo I isključivo njegovom veličanstvu KOSI J . O drugim tretmanima, kao što već rekoh, u nekom od narednih postova! 


29 коментара:

  1. Divan post...odlicna ideja....

    P.S Hvala za divne komentare na mom blogu ;-) novi post je objavljen ;-)

    http://www.fashionpumpkin.com
    Please follow me on Bloglovin :https://www.bloglovin.com/blog/12565769
    Instagram : http://www.instagram.com/fashionpumpkin1

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala na lepim recima! Informativan post, mada moje iskustvo sa Head&Shoulders-om je katastrofalno - nisam imala perut nikada i za nedelju dana koriscenja tog sampona dobila sam je. O isusivanju kose i da ne pricam! Mada, sve zavisi, nemamo svi istu kosu i super sto tebi odgovara! :) x

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znam kakav je osećaj...Zamisli kako je meni, kad na bukvalno svaki sampon reagujem kao ti na ovaj :(

      Избриши
  3. Dobar post...Head&Shoulders je sampon koji je prilicno jak,ja ga koristim i super je... ali zaista ima puno ljudi koji ne mogu da podnesu (tj njihova koza glave) njegovu jacinu ..ali ova pakavanja su fenomenalnaaaaa,i ja ih koristim ,s tim sto koristim i kapi za sjaj i prezadovoljna sam :))))

    ОдговориИзбриши
  4. Great review!
    Kisses

    NEW POST

    www.angelswearheels.com

    ОдговориИзбриши
  5. great post!!


    octobergraves.blogspot.com
    instagram.com/donnangraves

    ОдговориИзбриши
  6. Super je post, da head&shoulders jako puno pomaže u uklanjanju peruti :)


    http://dimi-cool.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  7. Like this post.. Kisses

    obseslight.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  8. lovely hair! it's important to treat them well!




    http://www.letiziabarcelona.com

    ОдговориИзбриши
  9. Love Loreal! Amazing would you like to follow each other?

    X
    http://subhamrai.blogspot.in/

    ОдговориИзбриши