22. 10. 2014.

Tabu teme u krevetu



     Dugo sam se pitala zašto su žene poludele za knjigom Pedeset nijansi sive a onda sam je i sama pročitala. Da razbijena je jos jedna tabu teme sado-mazo odnos u krevetu. Pa dobro pomislih ako to neko voli neka radi što da ne, samo kako ja da znam da li to volim ili ne.



     Ljudska intima je iznova i iznova prepričavana tema. Ko šta radi iza zatvorenih vrata nije da nas ne zanima, ispostavilo se da nas ipak to najvise zanima. Neke da bi proverili da li je sa njima sve u redu, neke iz čiste radoznalosti a neke sklone eksperimentisanju gone ipak neke druge želje.

     Na skali šta ste sve probali rezultati izgledaju ovako 57% igranje različitih uloga, 47%seks uz veuivanje, 45%Analni seks, 34%vodeni sportovi i 29%Seks zabeležem na video traci. Na početku svake veze seks je nešto uzbudljivo i učestalo kako vreme prolazi obostrane želje slabe pa je i normalno da se rasplamsaju uspavene želje. Sasvim je ok i ekperimentisanje na početku neko se oseća dovoljno spremnim i veruje svom partneru. Ipak dame će se složiti ključ leži u poslednjj reči POVERENJE. 

     Izlazila sam sa jednim momkom i nakon mesec dana zabavljanja odlučili smo da je pravo vreme da spavamo. Totalni fijasko je nastao kada me je u toku predigre terao da radim stvari koje nisam želela ili za koje jednostavno nisam bila spremna ali je vrhuanac bio što se nakon svega durio kao detence i upropastio ne samo to veče već i čitavu vezu.

     Da li je tačno da se muškarci slepo drže nekih svojih seksualnih filozofija kao egzaktne nauke, a potrebno je samo da slušaju, gledaju i poštuju želje svojih partnerki. Ipak da li je to sve ili pak trebaju biti malo uporniji i maštovitiji u nagovaranju. 

     Psihoterapeuti kažu da osobe koje ne vole svim srcem za svoju vezu uglavnom smatraju da je prosečna i ona ih ne zadovoljava u potpunosti. To znači da takva osoba, osim u drugim oblastimani u seksu ne daje sve od sebe. Na ovom problemu treba raditi. Međutim, nije dovoljno uvoditi u svoj seksualni život novine, kao što je recimo, gledanje porno filmova, i smatrati da će se situacija time popraviti. Mnogo je važnije otvoreno razgovarati sa partnerom o vašim potrebama, željama i očekivanjima-samo vas to može istinski ybližiti. Preporučuju se vežbe tipa-Da napišete svom dragom ljubavno pismo u kojem ćete opisati svoja osećanja prema njemu i na kraju, naravno, pomenuti i temu seksa. Detaljno mu opišite kako se osećate kada, na primer on dodiruje određena mesta na vašem telu i uopšte sve što vam je bitno. Na kraju to pismo ne morate uručiti svom partneru. Njegova važnost je u tome da vam pomogne da bolje procenite situaciju u kojoj se nalazite.  Opustite se i pokušajte da uživate u nečemu lepom. Imajte na umu da osobe koje se osećaju seksi i poželjno i drugima tako deluju. Nosite izazovni veš čak i kada ga niko neće videti jer će učiniti da se osećate poželjnije i seksipilnije.

     Kao što u ljubavi ne postoje odrasli tako možemo isto reći i za seks. U seksu nema odraslih. Nema nekih pisanih pravila kojih se treba pridržavati. Budite opušteni i smeli. Ne dozvolite da vas neko primorava da radite neke stvari, objasnite partneru da niste spremni ili još uvek niste spremni za tako nešto. Ako pak vi želite nešto slobono recite na glas. I šta želit, šta vam prija, o čemu potajno maštate ali i ono šta vam ne prija i šta nikada ne biste uradili. Ako ne njemu kome drugom reći sve tajne, strahove i maštarije. Pa to je vaša druga polovina koje leže u krevet sa vama i ako to on ili ona ne zna ne možete očekivati poboljšanja

     Nedostatak komunikacije je največi neprijatelj veze ali najveći neprijatelj seksualnog užitka. Razgovor, poverenje i deljenje mašte je nešto što će vam sigurno unaprediti seksualni život. Ali uvek se možete držati i starih trikova kao što su seksi uloge, odbacivanje kompleksa u spavaćoj sobi, tantra ili Kamasutra vi birate. Ako ni vi ni vaš partner već duže vreme ne osećate seksualnu želju, možda je ipak najbolje da potražite stručnu pomoć. Uz pomoć stručnjaka, takve situacije najčešće mogu da se reše jednostavnim prihvatanjem određenih saveta. Ako više ništa ne pomaže, prekinite vezu. Nema smisla produžavati nešto što se ugasilo. Napravite rez i otvorite novo poglavlje u svom životu.



A vaši saveti za bolji seksualni život su. . . .?

42 коментара:

  1. Potpuno si u pravu, komunikacija i poverenje su kljuc uspeha svake veze (kao i uzivanja u seksu).

    Fabulous 30s

    ОдговориИзбриши
  2. Great post! Sex is always a good topic to discuss ;)

    Sarah
    sarahjustinestyle.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. Slazem se da je nedostatak komunikacije najveci problem

    ОдговориИзбриши
  4. Love this


    check me out

    xx
    Tyana
    theluxedition.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  5. hej, hvala ti sto si posjetila moj blog! i tvoj je super, bas mi se svidja raznovrsnost tema! za svakog ponesto ;)
    stay in touch, xo iz Italije,
    http://www.trenchcollection.com/

    ОдговориИзбриши
  6. Amazing photos!
    Kisses

    NEW POST

    www.angelswearheels.com

    ОдговориИзбриши
  7. Super je post :)

    http://lamodestieaveclestyle.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  8. Mislim da je puno toga individualno...dobro je čitati na tu temu, ali u vezi mislim ,kao što si i naglasila, sve se svodi na povjerenje i sam razgovor između dvoje ljudi. To je početak i kraj svega, ta međusobna komunikacija.

    ОдговориИзбриши
  9. hello love, you have such a great blog! good job

    ps: I'm hosting a cardigan giveaway on my blog right noe, maybe you want to check it out
    http://www.idareyoutobefashion.com/2014/10/cardigan-giveaway/

    ОдговориИзбриши
  10. wow love these pix my god!!!

    http://www.islandchic77.com/

    ОдговориИзбриши
  11. Jako zanimljiv post i tema, da nedostatak komunikacije je definitivno problem


    http://katycolorfulfreak.blogspot.com/2014/10/sporty-dress-55.html

    ОдговориИзбриши
  12. Interestin photos!

    Mel
    http://girlandthepolkadot.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  13. wow cool pics!!!!

    http://sbr-fashion-fashion.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  14. Sve si super napisala I objasnila. Svaki komentar je suvisan. Bravo.

    ОдговориИзбриши
  15. Lovely post!
    I wish u an amazing weekend.

    There's a new post online, I'm waiting for you!
    BABYWHATSUP.COM

    ОдговориИзбриши
  16. Your Blog is sooo cool! Love those pics <3! I follow you now via BL, maybe we can follow each other :) I am from germany
    xoxo Colli
    http://tobeyoutiful.blogspot.de/

    ОдговориИзбриши
  17. LOL...was viewing this at work...to say the least, it brought up an interesting conversation lol.

    Kreyola Jounerys | Instagram

    ОдговориИзбриши
  18. I love this pics (especialy with colors) :)

    http://byfoxygreen.blogspot.sk/

    ОдговориИзбриши
  19. Ne znam koji su savjeti jer jednostavno treba reci sve sto ti smeta, to je najlakse i najefikasnije. Ti si vec sve sama napisala :DD

    majnira.com

    ОдговориИзбриши
  20. Hello, thx for your comment now i´following your blog :)
    This topic is very attractive, nice selection the imagens.
    http://retromaggie.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  21. Ne vidim da može postojati loš seks ako postoji ljubav, tako isto ne vidim dobar seks ako nema ljubavi. Sve ostalo je zavaravanje.
    Tako isto ako postoji ljubav, tu su i poverenje, poštovanje, dobra komunikcija..prosto sve Ako mislite da loše komunicirate, a da se ipak volite, mislim da to jednostavno nije tačno. Ljubav je tu srž svega.
    Kao što si ti napisala da ti se nije dopao sex sa dečkom, predpostavljam da je to jer ste kratko bili zajedno i očigledno to nije bila ljubav, tako nije bio dobar ni sex.
    Kada nađete pravu ljubav jednostavno mislim da problem u sexu ni ne postoji. :)

    ОдговориИзбриши