15. 10. 2014.

Hajde da pricamo o puderima? 1/2

     Počeću od činjenice da ja imam mešovitu kožu i da stalno menjam pudere u potrazi za onim pravim. Za početak - najbolji po meni :) . Po mom skromnom mišljenju Max Factor colour adapt puder se upadljivo izdvaja od drugih  


     Ovaj puder, kao što možete da primetite cedim do kraja :) . Pruža odličnu prekrivenost, što znači prekriva bubuljice, sitne nesavršenosti na koži, promene pigmentacije a pored toga se još i prilagođava boji vaše kože. Dajem mu veliki plus jer i noću i danju pruža efekat prirodne koža (Bez narandžastih tonova). Elem sve naj naj naj o njemu! Postojali su neki "tračevi" u kojima ljudi kažu da ovaj puder "nije dobar" za kožu. Da ima "neke supstance" koje su loše za vašu kožu te ga ni ja nisam zbog toga stalno koristila. Najviše sam se, iskreno, plašila da nema žive u sebi jer sam čula od nekih kozmetičara da je svi bolji puderi imaju u malom procentu, ALI ovaj puder je nema u sastavu. Prestadoh da obraćam pažnju na tračarije :)  Ipak dobija visoko prvo mesto i iskreno ga preporučujem. Što se tiče cene - malo je skuplji ali ako želite da uložite u puder ovo je moja preporuka :)

   U nedostatku ovog pudera svakodnevno koristim naredna dva a prvi je:



     Manhattan clearface  puder trenutno koristim i dajem mu 4 + . Odličan je za malo masniju kožu jer je matira i ona ne prosija celog dana. :)  Stvarno ga toplo preporučujem ako imate problem sa izbijanjem masnoće na površinu (sijanjem vaše kože koje i nije baš privlačno). Prijatnog je mirisa, lepe teksture, lepo prijanja uz kožu. Minusi su to što dolazi u samo dve nijanse, nema ga u Nišu (u prodaji postoji npr samo BB krema ali pudera nema!) i nema apsolutnu moć prekrivanja pa zato morate koristiti korektor ukoliko želite da prikrijete neke veće nepravilnosti.


Drugi je : 

     
    Ova Anew Vitale BB+ krema je takođe na jakom jakom drugom mestu. Ova BB krema je odlična za dan, lepo prekriva, prilagodi se boji kože. Naravno nema punu prekrivenost ali to se i ne očekuje od BB kreme. Najveći plus kod ovog proizvoda je što je lagan i daje lep toniran izgled vašoj koži, postojan je i nije težak za lice. Za razliku od prvog Max Factor proizvoda gde ste svesni da imate nešto na licu sa ovim proizvodom to nije slučaj. Ona košta oko 700 dinara tako da je za tu cenu ovo zaista dobar proizvod.


     Sledeći puder Clearskin Avon je isto jako dobar i namenjen je problematičnoj koži. Meni je lično ovaj puder odgovarao jer nije zatvarao pore, nije ostavio nikakvu "štetu" na licu - tipa da je suši, masti itd... Ali ne daje neku punu prekrivenost. Prekriva manje nesavršenosti ali veće fleke i ožiljke NE. Dobar je jer matira kožu, relativno je postojan i najveći plus je to što ima salicilnu kiselinu i ulje čajevca tako da stvarno prevenira nove i utiče na postojeće bubuljice tako što ih smiruje.



     Što se tiče Solutions pudera postoje jako podeljena mišljenja. Tačnije, drugarice koje imaju suvu kožu su mi kazale da će, ukoliko "ocrnim" ovaj puder prestati sa čitanjem bloga te evo mog mišljenja  a zatim i njihovog.

     Ovako, meni je ovaj puder premastan, manja količina mi se toliko razmazuje po licu da ne znam kako uopšte da ga stavim. Ta tekstura meni nekako ne odgovara. On je bele boje pa polako tamni na licu (tj. prilagođava se boji kože?!) kao krema za samopotamnjivanje. Ne mogu da ga koristim, ne odgovara mi jer sam jako svetle puti (još sam i plava) a pored toga mislim da mi je potrebna neka vanzemaljska veština u nanošenju jer mi je, kad god sam ga koristila izgledalo da je neravnomerno nanešen. Za ovaj puder i njegovo nanošenje vam je potrebno vreme i space-skills tako da je za mene lično TO glavni razlog odbojnosti. 


     Ipak, tri drugarice koriste ovaj proizvod već duže vreme. One imaju suvu kožu i problem sa odabirom nijanse pudera tako da im je ovaj puder-krema idealno rešenje! 
     Moja ocena za ovaj puder je jaka dvojka (ili tri na dva :) ) dok bi mu one dale sigurnu četvorku.

     Što se tiče odnosa cena - kvalitet, naredna dva pudera su po meni ono sto najviše možete da izvučete od kvaliteta za minimalnu cenu. Color trend je dobar puder, najbitnije je samo da pogodite nijansu. Ima dobru prekrivenost, malo je gušći i masniji tako da ga pažljivo i ravnomerno nanosite. Kao manu bih navela to što pruža efekat narandžanstvenosti :) 

  


     Deline je takođe jeftinija varijanta dobrog drogerijskog pudera. Za razliku od Color trenda, mnogo je ređi i bolji po teksturi ali prekrivenost mu je manja. Bolji je za dan nego za veče. Minus mu je opet vezan za boju i efekat koji pruža... Ne znam da li ste vi to primetili ali meni svi jeftiniji puderi imaju tu negativnost - imaju neku "čudnu" boju koja se razlikuje od boje vašeg lica.


     Ovaj Avon-ov MagiX puder je zadovoljavajući. Meni se dopada! Ima finu teksturu, razmazuje se lepo, ima prijatan miris ali ja konkretno ovu liniju koristim isključivo leti, kad pocrnim, jer su sve mu nijanse nekako tamnije.


E i za kraj, meni najbolji puder u kamenu - Max Factor crema puff :)
     Ovaj puder koristim na sledeći način: isključivo uveče ili samo njega stavim, ili ako se baš baš šminkam - stavim najpre tečni puder, pa zacementiram i fiksiram ovim kamenim puderom :) . On definitivno prekriva sve, čak i ako nešto ostane posle tečnog pudera. Šminka vam ne mrda tokom večeri i stoji na mestu. Ne koristim ga preko dana. Previše mi je težak, boji kožu lica u tamnije nijanse i na dnevnom svetlu bi se jasno videlo da imate sloj na licu sto vam naravno nije cilj :) Međutim, ja ga preko dana koristim kao rumenito - prezadovoljna sam!

     Ne brinite, uskoro ću nastaviti da pišem na ovu temu - jer verujte mi,
 experimentisala sam sa puderima ;)

13 коментара:

  1. Ja sam koristila max factor i slazem se da prekriva savrseno nesavrsenosti. :) Navela bih kao manu to sto zatvara pore i izaziva pojavu bubuljica, bar meni, imam jako osetljivu kozu. Sada ga koristim samo u specijalnim prilikama. :) Ukoliko nastavljas da pises na ovu temu preporcujem Bourjois puder. Jeftinija varijanta je Oriflame Beauty Matte Control Foundation.

    P.S. Sve pohvale za temu i obradu iste. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U pravu si ume ovaj Max Factor da bude za kožu težak da se tako izrazim, zapuši pore i desi se bubuljica ali meni je odgovarao. Pisaću o Bourjois puderima ali toliko su oprečna mišljenja neki ih hvale ono kunu se u isti a neke drugarice su u fazonu da su bačene pare i da liči na BB kreme... Plašim se malo da bilo šta kažem o njima ;) Hvala puno na predlogu i komtarima :*

      Избриши
  2. Max Factor crema puff savršen! Toplo preporucujem bourjois healthy mix ganijalan puder.
    Super post, pogledaj i moj blog nova sam :) http://theartofstyleselmabijedic.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  3. Solutions gore na slikama je tonirana krema, koja samo služi za ujednačavanje tena, nije puder. :)

    ОдговориИзбриши