11.05.2015.

Random beauty...


Senke za oči            Kada su u pitanju moje oči stvarno sam eksperimentisala i kupovala od najjeftinijih do skupljih proizvoda. Za one obične senke aura, gabrini, golden rose mogu da kažem da su okej kvaliteta, da im postojanost varira od kapka, te ako su masnije površine vaši kapci sama senka se vrlo brzo skine, preslika ili sakuplja u nabore koji se prave kada sklapamo oko. Elem pored toga najveći minus svim ovim jeftinijim senkama je što su mnogim curama izazvale alergiju i crvenilo oko kapka. Moja drugarica koja voli da se šminka mi je posle teže infekcije oka izazvane ovim i sličnim proizvodima preporučila sledeće marke:1. Alverde  kozmetika

            Preporuka je pala na senke. Svakodnevno ih koristi i nema alergija i crvenila. Mada nisam ni sumnjala to je ipak prirodna kozmetika koja sadrži organske komponente i ne dodaju joj se štetne komponente. Takođe stalno podleže najrazličitijim testovima. Postojanost je solidna, bez baze za senke do 5 sati onda već polako počinje da se sakuplja u pregibima a sa bazom izdrži ceo dan na kapku. Dobre je pigmentacije i lepo se blenda. Nije skupa takođe a u DM-u je nekad i na popstu možete naći za jako malo para.
2.Bourjois kozmetika          E a sada ona najbolja i najkvalitetnija senka ali bez ikakvog preterivanja. Većina njihovih proizvoda kao što su ove senke ali i rumenila su pečeni i imaju mikronizovanu strukturu. Postojanost ove senke je 8h barem tako kažu i jeste tako, ume da stoji i duže na kapku što je fenomenalno. Jedini problem je aplikacija istih jer su pečene pa vam treba malo strpljenja, prakse i vežbe da se uhodate sa ovakvim senkama. Ali zato postojanost fenomenalna, boje onakve kakve vidite u kutijici, takve su zaista boje. Takođe imaju one divne sjajne šljokice kroz njih, ne onako jeftine šljokice već lepe, diskretne i sijaju tokom dana ali i uveče na veštačkom svetlu. Mislim da su to mineralni pigmenti sadrže ih njihove senke. I da malo su skuplje ali imate ih na popustima u velikim kozmetičkim i šoping centrima tako da lovite ovu kozmetiku ;)
3.Rumenilo            E sad iako je ova marka stvarno dobra, ima odlične proizvode ovaj se nije baš tako i pokazao. Takođe kao i malo pre pomenuta senka je pečeno i tu leži njegova najveća mana. Naime stvori se tvrd sloj na površini te posle pola meseca šta dalje sa ovim proizvodom? Nekako pada u vodu i taj divni sjaj pa nije potreban highlighter pa nema ni neku intezivnu boju i lepo se nanosi ali avaj. Ja ne umem da rešim problem tvrdog sloja. :(  Ajmo žene pomoć…..

5. Puder l'oreal true match roller          Imam odlično mišljenje o ovom proizvodu ali u tečnom stanju nažalost ovaj proizvod je za moju kožu jedno veliko NE. Mislim da odgovara suvoj koži lica, na mojoj mešovitoj izgleda baš čudno. Kao neprirodno, cake lice tako ga zovu torta lice. Ali stvarno besmislen proizvod. Da ne pričam tek o ovom nazovi roleru, niti kupi šminku sa proizvoda niti je ravnomerno nanosi po licu. A ako pređete dva puta u istom a tek u različitom smeru ..... Ne preporučujem ja bih ga najradije bacila ali žali Bože para te ga koristim kao korektor.

1 коментар: