25. 2. 2015.

Preparati za kosu

 Što se tiče preparata za kosu, biće ovde puno postova. Jedna od nas je plavuša, druga brineta - naći će se za svakog po nešto. 


Avon-ov Advance Techniques sprej za kosu

    Veoma često koristim fen (bar jednom nedeljno peglu ili figaro),  kosa  je polako izgubila onaj svoj prirodni sjaj. Koristila sam neke prirodne maske (jaje, maslinovo ulje, šargarepa bla bla o kojima ću nekom drugom prilikom), ali ništa od toga mi u trenutcima momentale potrebe za sjajem nije davalo brze rezultate (pazite, svaka maska se drži određeno vreme + kosa se opet mora prosušiti) tako da sam posegla za ovim proizvodom. Jako sam zadovoljna - nije skup, dugo traje, prsne se dva do tri puta i osveži izgled. Malo oživi kosu koju maltretiram svakoga dana iznova i iznova. Ovim Avon-ovim proizvodom sam jako zadovoljna. Izuzetno je prijatnog mirisa, do sada se niko nije požalio na neprijatnosti :) Košta oko 400dinara ili je koštao toliko,nisam sigurna, baš ga dugo imam tako da ne znam kakvo je trenutno stanje njegove cene.


3D Tense Beauty Professional by Famma 

    Pre feniranja, ravnanja ili uvijanja UVEK ALI UVEK koristim neki od proizvod koji štiti kosu od  toplote a uz to mi daje efekat potpuno glatke kose.  Ovih dana je u mojim rukama 3D Tense Beauty sprej za intenzivno glačanje kose koji bih pozlatila - bukvalno! Ovaj sprej se nanosi pre tretiranja kose, na suvu kosu! Sadrži zeleni čaj i voćne kiseline. Pakovanje je neverovatno izdašno. Može se naći u Herba marketu. 


Balea trend it up sprej za ravnjanje kose

   Volim DM prodavnice jer me uvek oduševe nekim extra pristupačnim cenama. I tako šetnjom kroz pomenutu, dođoh i do neverovatno privlačne bočice Baleinog spreja za kosu.   Dolazi u količini od 200ml i rok trajanja mu je čak 2 godine. Napisah već da me je privukla ambalaža - extra upadljiva na polici namenjenoj kosi, tako da pretpostavljate da nisam imala pojma o kakvom proizvodu je reč.  Nikakve recenzije nisam pročitala dok nisam stigla domu svome. Kad ono... Kad ono, na netu se svi žale na sastav ovog proizvoda a posebno na Alkohol Denat, koji kako pišu mnogi neverovatno isušuje kosu. Tako da sam sebi rekla da će mi ovaj proizvod uglavnom ukrašavati policu. Međutim, miris ovog spreja ponekada prevlada.  Koristim ga tako što operem kosu, prosušim peškirom pa poprskam ovo Balea čudo. Miris je fenomenalan (trebam li da ponovim opet :)) Miriše na neke žvake i proizvod stvarno radi! I ne mogu reći da mi od kose pravi metlu, tako da ne znam odakle ovolika frka oko ovog famoznog sastava.  Ne preporučujem ga curama kojima se brzo masti kosa.


 

Top ten Sunny Hair zaštitni sprej

      Kosu sam od UV zraka leti uvek štitila Sunny Hair Aqua Nutrition sprejem. Ovaj sam kupila još prošle godine a i dalje ga imam. Proizvodi ga Top Ten. Baš se sporo troši a prskam ga kao luda. Sadrži 200ml i proizvodi se u Srbiji. Formula je bez ulja i sadrži keratin. Piše da obezbeđuje 90% zaštite strukture kose i da je posebno dobar za farbanu kosu i kosu sa slabom pigmentacijom. Ne lepi kosu, nije mastan i lepo miriše. Pa kako nam se bliže lepi i sunčani dani evo preporuke. 


    

3 коментара: